Spelletjes

Dit spel is gespeeld om uit te leggen hoe moeilijk het soms kan zijn om je "Missie" uit te voeren. Bij elke opdracht krijg je wel bepaalde tegenstand. En hoe belangrijker te wedstrijd, hoe meer tegenstand. Laat je niet afleiden, geef de moed niet op, blijf geconcentreerd bezig. Voorbeeld dat gebruikt is, is Paulus die héél véél tegenslagen heeft mee moeten maken. Dit is een spelletje en zorgt voor wat afwisseling na de serieuze utileg. 

Hoe werkt het?

Je kan elke eenvoudige opdracht gebruiken. Ik heb gewerkt met een soort hindernisbaan waarbij de kinderen een brandend kaarsje van A naar B moeten brengen terwijl er Nerfs op hen worden leeggeschoten. Of kinderen moeten buiten een pingpong balletje op een lepel vervoeren terwijl de andere kinderen met waterpistooltjes op hen schieten. Hieronder een video waarbij kinderen glaasjes moeten stapelen terwijl wij heel vervelend, pingpong balletjes op hen afschieten, en bellenblaas gebruiken. Maar de jongens blijven héél geconcentreerd bezig.....

 

Dit is een handig woordspelletje om de aandacht te krijgen. Vandaag bedenk ik zelf een woord dat met Pinksteren te maken heeft en dat is "Vervulling" - Kinderen zijn ingedeeld in 4 groepjes. Ik zet het aantal streepjes op het bord (10) en laat elk groepje een letter noemen. Als zij een letter noemen die gebruikt wordt, krijgen zij het aantal M&M's dat overeenkomt met aantal keren dat die letter in het woord voorkomt. Na alle 4 groepjes gehad te hebben, mogen zij in omgekeerde volgorde nog een poging wagen. Regels:

  • Je moet eerst met je groepje overleggen welke letter je kiest.
  • Je mag niet hardop zeggen aan welk woord je denkt en mag pas zeggen welk woord het is als je aan de beurt bent. 
  • Na 3 rondes krijgt het groepje met de minste M&M's het eerste een kans om te raden wat het woord is (principe: laatsten zijn de eersten).
  • Het groepje dat het woord raadt, krijgt 3 M&M's.