Het is druk aan het worden!

Op dit moment bivakkeren er 4 jongeren uit Nederland bij ons die voor de gebedsweek van volgende week gekomen zijn. Dit weekend hopen we op nog een aantal deelnemers en ook wordt Kamp Manuel door steeds meer lokale jongeren bezocht. Morgen is het weer Leeuwenbende dag en deze keer verwacht ik dat we een groep van 30 hebben.
 
Leeuwenbende
De Leeuwenbende is nog steeds de kern van ons werk in Kroatie. Het bezoek uit Nederland past daar prima bij. Onze jongeren gaan volgende week meehelpen in de keuken en verzorgen het verblijf van de gasten. Op de lijst van Leeuwen staan 43 deelnemers en morgen verwachten we nog 3 nieuwe deelnemers. Toch blijft het een aandachts- en gebedspunt dat dit een hechte groep wordt. Want tot nu toe bestaat de vaste groep deelnemers maar uit 10 tot 15 kinderen en jongeren.
Vanaf vorige week is het thema “Talenten” gestart. Dit thema zal tot aan het einde van de zomer aandacht krijgen. Welke talenten? Waarom talenten? Wat heb je er mee gedaan? Wat ga je er mee doen?
 
Het bijenproject
Ook wat betreft het bijenproject wordt het drukker. Er zijn nu 10 bijenvolken geinstalleerd en elke zaterdag worden ze gecontroleerd en onderhouden door de kinderen van de Leeuwenbende. We hebben inmiddels een sponsorproject bedacht en de folder is te vinden in de bijlage of kan worden opgevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Gebedsweek, zomerkamp, Kika en andere zaken
Vanaf zondag begint de gebedsweek. Die wordt gehouden in Velika Kladusa, Bosnie. Het doel is dat een week lang 24 uur per dag gebeden wordt voor Bosnie. De deelnemers verblijven ondertussen op Kamp Manuel (bij ons) en wij zullen samen met lokale jongeren de maaltijden voor hen verzorgen. Zo hebben we ons eigen jongerenkamp aan huis. Vanaf 2 augustus staat het jaarlijkse zomerkamp aan de zee gepland. Sponsoring is nog heel erg nodig want financieen zijn voor 50% geregeld. Oma Kika heeft nog steeds heel veel last van all erlei gezondheidsklachten maar is daarin toch ook weer stabiel. Voor Samira loopt nog steeds de aanvraag bij de IND voor erkenning van haar Europese recht en verblijfsrecht in Nederland vanwege ons gezamelijk leven en verblijf in Kroatie. We verwachten binnen 3 weken een definitieve beslissing.

(2 kilo en 149 gram documenten vanuit Kroatie naar IND gestuurd)

 

Alle bijdragen voor alle activiteiten en personen binnen Projekt DUGA kunnen als gift worden overgemaakt
op IBAN nr. NL24 INGB 0004 7230 03
ten name van
Stg. Jonah inz. Outreach Krajina te EDE