De les begin ik met uit te leggen dat er over Jezus gezegd wordt dat Hij het Licht voor de wereld is (Johannes 1) maar dat Hijzelf heeft gezegd dat wij het Licht voor de wereld zijn (Bergrede -Mattheus 5 - 6). Oftewel: Hij schijnt en wil door ons heen schijnen. Op het programma staat les 9 uit Lente 2 van Promiseland programma:

 

Laat je Licht schijnen - quiz

Vandaag een nieuwe quiz vorm. Ik geef alle vier de groepjes een kaarsje en een doosje lucifers. Ik vraag hen vragen over hoe zij Licht kunnen zijn in bepaalde situaties. Als zij denken dit goed te kunnen uitleggen, mogen zij hun kaarsje aansteken. Degenen die als eerste hun kaarsje hebben aangestoken mogen een antwoord geven. 

Geef je Licht door - lucifers in de grond

Elk groepje krijgt een pak lucifers (10 pakjes - kosten iets van 0,60 per 10 pakjes). Zij gaan per groepje buiten in de grond lucifers achter elkaar zetten zodat als de eerste aangestoken wordt, het licht automatisch wordt doorgegeven. De opdracht is om een tekening in het zand te maken wat met licht te maken heeft. Ze worden per groepje beoordeeld op drie dingen:

  1. Heeft het kunstwerk met licht te maken.
  2. Is het mooi
  3. Branden alle lucifers achter elkaar of stopt het doorgeven van het licht?

Hieronder enkele video's en foto's van onze pogingen.